Pagine

Tuesday, January 31, 2012

Ligne u sosu sa graskom

..jos jedan recept manje zahtevan i brz.... uz palentu, krompir,bruschette, spaghette ili drugu pastu..ili jednostavno uz hleb i salatu...

potrebno je:
500 gr di calamari-lignje
200 gr paradajiz sosa ili svezeg paradajiza

1/2 crnog luka
1 sargarepa
1 cen belog luka

1/4 case belog vina
300gr graska (kuvanog ili prokuvanog)

persun
maslinovo ulje, so, biber,

na vrh noza ljute papricice (najbolja je vrsta Cayenna)

  
Prvo iseckajte crni i beli luk...


I sargarepu...




Na maslinovom ulju, proprzite luk...

Pa dodajte ociscene lignje.... proprzite 3-4 minuta, odmah dodajte vino....da ispari, za 2-3minuta

Dodajte sargarepu...
 ..a zatim i paradajiz sos i grasak..pobiberite, posolite..


Iseckajte persun....

Dodajte i sve promesajte..zaklopite serpu i ostavite da krcka oko 15-20 minuta...


Za to vreme spremite palentu....

 Kada prokuva voda, sipajte i brzo mesajte da se ne stvore grudvice...


Dok je palenta jos vruca, sipajte je u silikonski oblik (koji treba da bude pokvasen vodom, da se sadrzaj ne bi zalepio)

Servirajte.... :)

No comments:

Post a Comment