1 veliki filet bele ribe (ili 2 manja)
100gr zelenih maslinki
1 saka kapera
3-4 suva paradajza u ulju
persun
1 kasika pesta
1 kasika krem sira
1 tikvica
1 praziluk
1 casa belog vina (to sam zaboravila da slikam :)
Sve sastojke osim tikvice i praziluka, ubacite u mikser i sameljite da dobijete krem.
Ovo je krem od maslinki, kapera, suvog paradjiza, persuna, sa 1 kasikom pesta i a kasikom krem sira
filet ribe prekrijte folijom pa istucite da otprilike bude ujednacene debljine...
dodajte so, pobiberite, pa namazite ujednaceno dobjenim kremom..
Pazljivo ga urolajte ...krenite od uzeg dela fileta, sve do onog najsireg...pricvrstite cackalicama, tako sto cete zamisliti 4 jednaka parceta, i u vsaki staviti po 3-4 cackalice..Iz razloga sto je ovaj filet debeo i bogato punjen, bolje je dobro ga pricvrstiti i pazljivo rukovati tokom pripreme...
przite na vrucem maslinovom ulju...sa jedne strane dok se malo ne zapece, pa pazljivo okrenite na drugu stranu...przite poklopljeno na srednjoj vatri.. tek onda dodajte pola case belog vina i pokrijte da bi se lepo skuvao filet...u protivnom ce meso iznutra ostati nedovoljno kuvano, dok ce onaj spoljni deo biti prepecen...
U drugom tiganju proprzite praziluk, seckan na kolutove, pa kad je omeksao dodajte seckanu tikvicu, zacinite...
Servirajte na tanjir..ja sam dodala i kuvani pirinac zacinjen samo s aputerom...
ovako....
No comments:
Post a Comment