Pagine

Thursday, November 1, 2012

Agnolotti sa bundevom u sosu od oraha

Sveza pasta je uvek najbolji izbor...ako imate vremena, vredi uvek truda, a u proseku vam treba oko 15-20 minuta za izradu paste...
Potrebno je
200gr brasna tip o ili oo
2 jaja
1 kasika ulja..od cega cete zamesiti testo
Za punjenje:
200-250gr kuvane ili pecene bundeve
125gr mozzarelle
persun,so, biber
2kasike grana ili ovcijeg sira za rendanje
za sos:
100ml tecne pavlake
1 cen belog luka
maslinovo ulje
100gr oraha
so, biber
malo vode
 Umesite testo...
 pa ga ostavite da odmori 10-15 minuta, umotan u foliju...
 podelite na 4 dela, i napravite dugacke trake...
 za to vreme napravite punjenje, sameljite mozzarellu, dodajte bundevu (sto vise  iscedjena, to bolje, da ne bude previse tecna smesa), zacine...
 seckan persun i rendani tvrdi sir...da dodbijete solidnu smesu..
 na extra ulju proprzite cen belog luka, pa ga izvadite i dodajte samlevene orahe (bolje ako ostanu u malo vecem obliku, ne previse sitno mleveni)
 odmah dodajte tecnu pavlaku, malo mlake vode i zacine...iskljucite
 napunite pastu, tako sto cete iseci povece kolutove a u centar staviti po kasicicu fila...
 pazljivo ih savijte, tako sto ce sav vazduh biti izbacen (ako ostane u punjenju, testo ce se otvoriti tokom kuvanja), i pritisnite dobro ivice ....
 u kipucu posoljenu vodu stavljajte po 5-6 agnolotta, cim isplivaju na povrsinu ih prebacite u sos.... bolje je da ih kuvate odvojeno, da es ne bi lepili za dno, niti medjusobno....
 dok su vruci treba ih odmah ubaciti u sos....
 pa servirati....

 Buon Apettito!!

No comments:

Post a Comment