Pagine

Friday, May 4, 2012

Cuftice u sosu i bulgur i quinoa...



Potrebno je za sos:
500gr paradajza za kuvanje
1-2 cena belog luka
ulje extra
svez bosiljak+ ljuta papricica tip Cayenna
za cuftice:
500gr mlevenog mesa
2 kasike prezle
malo mleka
1 jaje
pola crnog luka
persun
pola kore limuna
so, biber, aleva paprika
Mesavina bulgur i quinoa 250gr

Na extra ulju proprzite beli luk, pa mu odmah dodajte paradajiz..ako koristite paradajiz sos (passata), znaci da cete ga kuvati manje, jer je vec prethodno kuvan. Ako koristite sos od mlevenog paradajiza (polpa) onda cete ga kuvati nesto duze, jer je potpuno sirov.

Iseckajte sitno crni luk, persun i koru limuna, dodajte zacine...dodajte mleveno meso, prezlu, jaje, malo mleka....
Skuvajte bulgur i quinou, oko 10 ak minuta od tacke kljucanja...posolite, pobiberite...ja nisam dodavala ni puter ni extra ulje, jer je vec sos previse bogat....



... kada je soso gotov izgleda ovako..treba da bude dovoljno gust...

 ... napravite cuftice, oblikujte pa uvaljajte u prezlu...

przite na extra ulju, sa obe strane, pa kada su gotove, prelijte sosom od paradajza...u zaqvisnosti od kolicine extra malsinovog ulja, bice i srazmerno kaloricano.... ja sam malo preterala :)

...kuvajte jos 10 ak minuta na tihoj vatri da upiju sos, ali da se ne raskuvaju...

Servirajte kuvanu quinou, sa cufticama, pa dekorisite pinjilama i svezim bosiljkom...


1 comment:

  1. Nisam nikad cula za burgur i guinou, gde moze da se nabavi u specijalizovanim prodavnicama ili ih ima i u supermarketima

    ReplyDelete