Pagine

Wednesday, May 2, 2012

Home made pasta sa belom ribom i povrcem....

Idelan recept za suncane dane...osecacete se lagani i svezi, iako pojedete malo vise...:)


potrebno je:
za pastu: 3 jaja + 300gr brasna + 1 kasika ulja extra
povrce:
200gr kuvane buranije
crni luk
praziluk
strugana kora 1/2limuna
1 sargarepa
celer
persun,beli luk
250gr fileta bele ribe


Prvo pripremite mesavinu od limuna, maslinovog ulja, dodajte so, biber, seckani persun i beli luk. iseckajte ribu, pa je potopite u sos, i ostavite makar 30-40 minuta...a za to vreme..naparvite pastu...

pomesajte jaja sa brasnom, dodajte 1 kasiku ulja, pa zamesite glatko testo....zatim ga razvucite na debljinu oko 2mm...

pa isecite po zelji..meni se mnogo svidjaju reckavi oblici, a laki su za pravljenje...

Iseckajte i povrce, sargarepu,praziluk i persun...

Na extra ulju,proprzite ovo tvrdo povrce, pa dodajte seckanu ribu (lepo je iscedite, ali ne previse da bi ostala kompaktna)...dodajte i pola case belog vina ili vode...rendanu koru limuna...

Kada je riba kuvana, dodajte buraniju, zacinite...ako je potrebno dodajte jos 2-3  kasike maslinovog ulja..

Skuvajte pastu...gotova je cim ispliva na povrsinu....bolje da ostane malo tvrdja nego da je prekuvate...

Zatim na tihoj vatri pomesajte pastu sa povrcem..pa servirajte odmah...dok je toplo!!!

No comments:

Post a Comment