10-15 minuta slobodnog vremena
4 snicle
50gr sunke
50gr pancete
100ml tecne pavlake
1/4 crnog luka,
parce putera
celer,so,biber
ruzmarin
1/2 case belog vina
Ispod svake snicle stavite pancetu, zatim sniclu, zatim sunku ,posolite, pobiberite i stavite malo ruzmarina.
Zavijte ih (samo 2 presavijanja, inace ce u suprotnom biti previse debelo meso, i teze ce se kuvati) i ucvrstite drvenim stapicima.
Iseckajte luk i celer i stavite tiganj da se dobro zagreje (bez ulja!!)
Kad je dobro zagrejan inox, meso se nece zalepiti niti prskati pri kuvanju. sacekajte da se zapece 5minuta, onda ga okrenite
2-3 minuta i na ovoj strani, dodajte vino,i poklopite.
Kada je uvrilo, dodajte parce putera i crni luk sa celerom.
Pripremite i rendani sir.
Kada je luk postao proziran, dodajte i tecnu pavlaku, so, biber i sir, promesajte..na tihoj vatri 2 minuta..ako je potrebno mozete dodati i malo vode.
Servirajte uz salatu i belo vino.
Ovo je kao srpski recept na italijanski nacin..otprilike :)
ReplyDelete