Pagine

Tuesday, January 31, 2012

Aromaticne urolane snicle

Potrebno je:
10-15 minuta slobodnog vremena
4 snicle
50gr sunke
50gr pancete
100ml tecne pavlake
1/4 crnog luka,
parce putera
celer,so,biber
ruzmarin
1/2 case belog vina


Ispod svake snicle stavite pancetu, zatim sniclu, zatim sunku ,posolite, pobiberite i stavite malo ruzmarina.

 
Zavijte ih (samo 2 presavijanja, inace ce u suprotnom biti previse debelo meso, i teze ce se kuvati) i ucvrstite drvenim stapicima.


Iseckajte luk i celer i stavite tiganj da se dobro zagreje (bez ulja!!)

Kad je dobro zagrejan inox, meso se nece zalepiti niti prskati pri kuvanju. sacekajte da se zapece 5minuta, onda ga okrenite

2-3 minuta i na ovoj strani, dodajte vino,i poklopite.


 Dodajte ruzmarin i sacekajte da vino malo ispari.


Kada je uvrilo, dodajte parce putera i crni luk sa celerom.

  Pripremite i rendani sir.


Kada je luk postao proziran, dodajte i tecnu pavlaku, so, biber i sir, promesajte..na tihoj vatri 2 minuta..ako je potrebno mozete dodati i malo vode.

 
Servirajte uz salatu i belo vino.

1 comment: