..jos jedan recept manje zahtevan i brz.... uz palentu, krompir,bruschette, spaghette ili drugu pastu..ili jednostavno uz hleb i salatu...
potrebno je:
500 gr di calamari-lignje
200 gr paradajiz sosa ili svezeg paradajiza
1/2 crnog luka
1 sargarepa
1 cen belog luka
1/4 case belog vina
300gr graska (kuvanog ili prokuvanog)
persun
maslinovo ulje, so, biber,
na vrh noza ljute papricice (najbolja je vrsta Cayenna)
Prvo iseckajte crni i beli luk...
I sargarepu...
Na maslinovom ulju, proprzite luk...
Pa dodajte ociscene lignje.... proprzite 3-4 minuta, odmah dodajte vino....da ispari, za 2-3minuta
Dodajte sargarepu...
..a zatim i paradajiz sos i grasak..pobiberite, posolite..
Iseckajte persun....
Dodajte i sve promesajte..zaklopite serpu i ostavite da krcka oko 15-20 minuta...
Za to vreme spremite palentu....
Kada prokuva voda, sipajte i brzo mesajte da se ne stvore grudvice...
Dok je palenta jos vruca, sipajte je u silikonski oblik (koji treba da bude pokvasen vodom, da se sadrzaj ne bi zalepio)
Servirajte.... :)
No comments:
Post a Comment