Oslic (ili neka druga bela riba) dijetalna tortica
Potrebno je:
1 filet po osobi
1cen belog luka,
1/2 crnog luka
persun
2 alici (sardele)po osobi
kaperi
sampinjoni (po volji)
prezla
djumbir,so, biber,laneno seme mleveno
maslinovo ulje
p.s. konzervirane sardele su veoma slane, ukoliko ih prethodno ne drzite u vodi na nekoliko sati, u ovom i drugim receptima je nepotrebno dodavati so.
Iseckajte pecurke i crni luk
Na malo maslinovog ulja, proprzite izgnjecen ili prepolovljen cen belog luka,koji cete po zavrsenom receptu baciti...
Dodajte crni luk i pecurke
Dok se pecurke prodinstaju,iseckajte alici i persun. Ako je potrebno, dodajte sasvim malo vode ili belog vina. Zatim pomesajte i ostale sastojke..
dodajte i kapere.
2-3 minuta na laganoj vatri...odmah dodajte malo rendanog djumbira.i kasicicu mlevenog lalenog semena,(neophodno je samleti laneno seme, jer se inace ne bi apsorbovale supstance sadrzane u njemu,iz razloga sto mu je ljuska veoma tvrda, i zeludacna kiselina je ne unistava) Zatim sve promesajte ,pa ostavite po strani.
Za to vreme,filet ribe stavite u mikrotalasnu 90 sekundi na 650-700 wat.
Pripremite formu na vatrostalnom tanjiru,u kome cete na kraju zapeci celu torticu u rerni ili na grill funkciji mikrotalasne.
Napunite tako sto cete riblji filet okrenuti ka ivici a punjenje staviti sa strane i odozgo, dodajte prezlu i malo malsinovog ulja, i sve zapecite. oko 10 minuta u normalonj pecnici ili 5 minuta grill.
No comments:
Post a Comment