Potrebno je:
za pastu 3 jaja + 300gr brasna tip 00
za sos 500ml pasiranog paradajza
cen belog luka, malo crnog luka
maslinke i kaperi (po ukusu)
extra maslinovo ulje
svez origano
so,biber
Na ulju proprzite luk, pa dodajte iseckane maslinke (poneku celu) i kapere na samo par minuta
Dodajte paradjz, so, biber, promesajte, odmah poklopite posudu.. treba da krcka na laganoj vatri oko 20-30 minuta...
Za to vreme, napravite pastu... jaja + brasno (bez soli) zamesite da dobijete glatko testo
Mozete dodati 1 kasiku maslinovog ulja ako zelite da bude mekse.. Dobijenu loptu podelite na pola.
Pa razvucite, na pobrasnjenoj povrsini...
Meni se najbolje razvlaci pasta kada je ostavim da odstoji 10-15 minuta zavijenu u foliju (da se ne susi) pa je razvijem uz pomoc papira za rernu (koji ne dozvoljava da se testo lepi, i ne morate dodavati brasno, a kuhinja ostane cista)
Isecete u zeljeni oblik... vrlo su ukusne i nepravilno secene, kao rombovi ili kocke..ne moraju uvek biti dugacke trake :)
Ako zelite da ih spremite kasnije, morate dodati malo brasna da se ne bi testo ulepilo,i zatvorite pastu hermeticki da se ne susi.
Dosada je sos, gotov, dodajte mu svez origano, ali ga nemojte seci nozem (da ne oksidise)
Stavite da voda provri, i dodajte so..voda ne sme biti preslana, niti skroz bez soli....
Sveza pasta brzo kuva, za nju ne vazi pravilo 9-10 minuta, nego kao njoki, kada ispliva na povrsinu, sacekajte jos 1-2 minuta, i ocedite...
U istom sudu gde ste kuvali pastu, dodajte sos, dobro promesajte i sipajte u tanjir, dodajte jos malo sosa , rendanog grana padano ili parmiggiano, i listice origana.
Buon Apettito!
No comments:
Post a Comment