Potrebno je :
1 articoka sveza po osobi
500gr vongola
50gr panceta
maslinovo ulje exstra
2 cena belog luka
persun,biber
sirce balsamico
Articoke ocistite,operite, skinite spoljne listove koji su previse tvrdi, pa ih stavite u vodu sa limunom...da ne oksidisu u toku pripreme..
Iseckajte ih ili na cetvrtine ili osmine...ili na tanke listice...
Na zagrejano extra ulje,ubacite 1 cen belog luka i iseckane articoke da se proprze na jakoj vatri... 2-3 minuta, dodajte malo vode i poklopite... ostavite poklopljeno dok u drugom tignaju spremite vongole...
Prethodno isprane u 2-3 vode, stavite vongole na zagrejano ulje extra,1 cen belog luka,dodajte malo vode i sacekjate da se otvore...dodajte 2 kasike sirceta baòsamiko, sacekajte 1 minut da ispari, zatim dodajte iseckanu pancetu...i persun..ostavite i svez persun sa strane za kasnije...
ne dodajte so, u toku pripreme jer se moze desiti da vongole budu slane kao i panceta...samo an kraju, ako je potrebno...
Sve sjedinite...
Servirajte odmah uz bruschette ili prepecen tost,hleb, grisine i sl...
No comments:
Post a Comment