Pagine

Sunday, February 26, 2012

Flan od sargarepe, sa curecim prsima u sosu od marsale

Deluje komplikovano, ali nije.... Vazno je da imamo sve sastojke na dohvat ruke...:)



Potrebno je za 2 osobe:

 300-400gr cureceg belog mesa
1/2 crnog luka
malo celera, i sargarepe za sos
1/2 kocke za supu
3 kasike marsale
150 gr sargarepe
malo mleka
50gr brasna
20gr rendanog sira
2 jaja
2 kasike prezle
20 gr di putera
1 kasika ulja extra,malo soli, biber u zrnu


Stavite sargarepe da se skuvaju u mleku...


Cim su omeksale, izpasirajte ih ..dodajte malo mleka...

Dodajte i zacine, so, biber, 2 jaja, rendani sir, prezlu, malo brasna...sjedinite....

Pripremite cinijice ili kalupe gde cete ih peci...

Namazite ih puterom, pa pospite prezlom...

Uspite masu, pa stavite u micro pecnicu na 680W na 5 minuta..ili combinovani sistem (koji sam ja koristila) na 6-7 minuta...

Za to  vreme, curece belo meso, stavite da se proprzi na maslinovom ulju...sa obe strane, zatim dodajte i povrce i kocku za supu..dolijte malo vode.... posle 2 minuta, izvadite meso..

Meso, izvadite iz sosa, ali da se ne bi hladilo, bolje da ga drzite u termo posudi...
 ..poklopljeno.... :)


Dodajte puter i marsalu...neka provri...ako je previse gusto, dolijte malo vode...
  Sve izmiksajte frulatorom... ostavite sa strane...


Za to vreme, flan od sargarepe ce se ispeci i narasti....

Servirajte.... mozete dodati i persun, maslinovo ulje...

No comments:

Post a Comment