Potrebno je:
500gr belog mesa
250gr cherry paradajiza
1 cen belog luka
1/4 crnog luka
1 mala sargarepa
1 struk celera
sirce balsamico (zastarelo sirce crnog vina )
malo origana (svezeg i susenog)
bosiljak (bolje svez) ja nisam imala stavila sma susen :)
malo svezeg ruzmarina
ulje extra maslinovo
so, biber
Istucite belo meso....ja koristim providnu foliju (ne isprlja , ne prska, a tucak ostane cist...)
Operite i isecite paradajz na cetvrtine i polovine..pripremite zacine, i iseckajte sitno celer i sargarepu..
Na extra ulju, proprzite crni i beli luk i ruzmarin...
Odmah dodajte piletinu i sargarepu sa celerom, pobiberite...
Dodajte i sirce balsamico (samo po koja kap) na svako parce mesa...zatim okrenite meso...
...i dodajte paradajz....posolite.dodajte zacine, bosiljak i origano..promesajte ..i poklopite...
Oko 10ak minuta uz povremeno mesanje....e voilà!!!!
No comments:
Post a Comment