Veoma speedy i jednostavno....
Potreno je
500gr (ili vise, po zelji) svezih vongola
300-400gr paste (spaghetti, tagliolini, linguine, vermicelli-tj.bilo koji dugacki oblik paste)
2 cena belog luka,
extra maslinovo ulje, so,biber, papricica u prahu
casa belog vina
200gr paradajz sosa
nekoliko svezih charry paradajza
Pola sata -sat pre spremanja, stavite vongole u posoljenu vodu, da se ociste..treba da odstoje..promenite vodu makar 2-3 puta..
Stavite vodu za pastu da provri... ubacite testeninu (kuva za 10 minuta toliko vam treba za sos)
Uzmite veliki tignaj..zagrejte ulje, dodajte 2 cena belog luka presecenog na pola i malo papricice u prahu...
Dodajte vongole....stalno mesajte, skoljke se brzo otvaraju..
Cim se otvore, dodajte vino i prokuvajte da malo ispari..2-3 minuta
Dodajte paradajz i svez i tecan.. Posolite, pobiberite..ostavite na tihoj vatri na nekih 7-8 minuta..dok se skuva pasta...
na kraju kada je sos spreman, dodajte persun...
pastu ocedite kada je al dente ,tj dovoljno tvrda, jer ce svoje kuvanje nastaviti u sosu sa vongolama na tihoj vatri...tako ce se upiti ukusi...odmah je pomesajte sa vongolama...
mesajte 2 minuta...
Servirajte odmah...!! :)
No comments:
Post a Comment