Pagine

Saturday, February 25, 2012

Brza mousse sa jagodama

Najbrzi moguci dezert...servirajte ga u casi da bi imao pun efekat...


Potrebno za 2 osobe:
200gr pavlake za mucenje
250 gr jagoda
50gr secera u prahu
1 kasika limunovog soka
sirup do sumskih jagoda
100gr mrvljenog keksa ili piskota

Umutite pavlaku..ostavite malo po strani za ukras...Operite i ocistite jagode, ostavite po strani nekoliko za dekoraciju... Ostale jagode ubacite u robota sa secerom. frulirajte. Dodajte umucenu pavlaku i malo limunovog soka.
Keks izdrobite ili sameljite, ako koristite piskote omeksajte ih sa malo mleka (mozete dodati i nekoliko kapi likera)
Zatim redjate u casu ili cinijicu, red keksa i red moussa, na kraju dekorisite kako vam se svidja...


ja sam dodala i malo sirupa od sumskih jagoda da pojacaju ukus :)

No comments:

Post a Comment