Pagine

Monday, February 6, 2012

Hleb sa susamom i vlaknima ( sa grozdjicama)

Potrebno je:
350gr brasna tip oo
50gr psenicnih vlakana
40gr susama
1 kvasac
100ml tople vode
100ml toplog mleka
30ml ulja
kasicica soli
kasicica secera

za drugu vrstu hleba sa grozdjicama:
potrebno: sve gore navedeno
umesto susama i vlakana, dodajte 1 jaje i suvo grozdje 100gr



Pripremite pleh ili oblik u kojem cete peci hleb..oblozite ga papirom za rernu, nakvasen pa iscedjen...da bi bolje prianjao uz oblik...


zamesite testo od svih sastojaka...


izrucite testo u pleh, poravnajte i ostavite na toplom mestu... oko 30-40 minuta...


Ovako izgleda posle 45 minuta...


Stavite ga u zagrejanu pecnicu na 175-180° na otprilike 20-25 minuta..kontrolisite da li je unutrasnjost dobro pecena.... to zavisi i od oblika (tj. debljine testa)...



Sada mozete zamesiti testo za hlebcice sa grozdjicama:

Zamesite testo od svih sastojaka..treba da bude dosta mekse na dodir....pripremite korpice ili neki silikonski oblik....



Odmah izlijte testo...ako ste koristili obican kvaca sacekajte opet 30 minuta da poraste..ako ste koristili instant prasak, onda ga odmah ubacite u rernu na 180° ..oko 25-30 minuta...ako mnogo potamne..smanjite temperaturu..zavisi da li imate ventiliranu pecnicu ili ne...


I posle.....


Odlicni su topli..a i hladni !! Ostanu mekani makar 2 dana....


No comments:

Post a Comment