..Poneka ideja...inspiracija...i tako se radjaju nejlepsi ukusi....da podelite sa onima koje najvise volite.... :)
Saturday, February 4, 2012
Neka vrsta profiterola...
Nista jednostavnije nego napuniti "bigne"..naravno ustedecemo vreme ako ih kupimo vec gotove..o potpuku pripremanja testa za "bigne" u nekom sledecem postu...
Za sada nam je potrebno za krem:
100gr secera (bolje u prahu)
2 cela jaja
40gr brasna + 1 kasika gustina (ili skrobnog brasna)
500ml mleka
aroma vanile ili vanila u prahu ili rendana kora limuna -za zeljenu aromu
Za cokoladni preliv:
100gr tamne cokolade
parce putera
malo mleka
1 kasika secera
50gr mlevenih badema za dekoraciju
Prvo isitnite bademe..pa ostavite po strani..
Secer , jaja, brasno, mleko i aromu, stavite u mikser da se lepo promesa, pa onda kuvajte na vatri (ne bi trebalo nikad da dostigne 100°, jer ce se lepiti za podlogu) i uz stalno mesanje za 10ak minuta ce se zgusnuti. Ja ubacim sve u robota, on od kristal secera pravi prah secer,i kuva krem, tako ne presipam u serpu.
Ovako izgleda krem, kada je gotov, izrucite ga u ciniju da se ohladi... onda mozete puniti bigne...
Dok se krem hladi, pripremite cokoladu,dodajte puter, malo mleka, malo secera..i otopite da se lepo sjedini... ja ubacim u mikro na 1minut na 500-600w, nikad na vecu woltazu.
U spric za punjenje ubacite kremu i napunite bigne...
Zatim ih ubacite u cokoladu,jednu po jednu... pa odmah zatim...
U bademe (ili lesnike)...
I stavite na tanjir na kome ce biti servirane... skoro je nemoguce premestati ih, osim ako ne odstoje u frizideru celu noc....
Uz pomoc flasice, dekorisite cokoladom i kremom...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ooops....prva slika sa sastojcima ..mi je malo naopako...nema veze..to ne menja kvalitet ukusa..:)
ReplyDelete