..Poneka ideja...inspiracija...i tako se radjaju nejlepsi ukusi....da podelite sa onima koje najvise volite.... :)
Monday, February 20, 2012
Bundevini gnocchi sa zalfijom i pinjolama
Potrebno je:
400gr bundeve
300gr krompira
200gr brasna 00
muskantni orascic i cimet
jaje
zalfija (listici)
parce putera oko 60gr
maslinovo ulje
so, biber
Najbolje da bundevu isecenu na kriske ipscete u rerni... ja sam imala vec zaledjenu, pa sam je skuvala u mikro (bez dodatka vode!)
Skuvajte i krompir, pa propasirajte i krompir i bundevu... ili ubacite u mikser i sve lepo izmesajte...
Toj masi dodajte 1 jaje,so, biber, muskantni orascic i cimet...
Dodajte i brasno...moguce da ce testo biti veoma mekano... u tom slucaju mu mozete dodavati po malo brasno dok ne postane dovoljno cvrstao za oblikovanje...ili ga ostavite mekse, pa mozete kasicicom ili poslasticarskom tubicom da istiskujete gnocche direktno u kipucu vodu...
Razvaljajte testo, pa ga secite,da dobijete jastucice..
Iseckajte zalfiju...
U tiganj stavite malo maslinovog ulja, puter i proprzite zalfiju...pazeci da ne izgori..pa iskljucite..ostavite na strani...
Gnocche ubacite u vrelu vodu, i cim isplivaju na povrsinu, pokupite ih odgovarajucom kasikom...i odmah prebacite u tignaj sa zacinima..
Promesajte na tihoj vatri...
Pa servirajte...ja sam dodala i pecene pinjole..a odlicno ide uz rendani sir pecorino..tj.tvrdi ovciji sir ...
Od mekseg dela testa, kao sto sam vec navela, mozete napraviti njoke pomocu poslasticarske rukavice...izgledace ovako...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment