Ovaj recept je vrlo brz za spremanje, jednostavnog ali vrlo jasnog ukusa...
Potrebno je:
500gr tagliatella
100gr patèa od crnih maslinki..
70gr suvih paradajza
1/2 case belog vina
malo ljute papricice
ulje extra
svez persun
so, biber
(mozete dodati nekoliko kapera ako zelite...)
U prethodnom post-u imate recept za patè od crnih maslinki...
U dublju serpu stavite da provri voda..na svakih 100gr paste stavite 1 l vode..znaci na pakovanje paste, ide 5l vode...dodajte malo soli...kuvajte tagliatelle samo 3-4 minuta, zatim ocedite...pastu nikada nemojte ispirati pod hladnom vodom..pasta se nikada ne ispira...
U serpu stavite iseckan beli luk sa maslinovim uljem, dodajte suseni paradajz isecen na julienne, cim se proprzi, samo minut dva,dodajte kapere, pa dodajte belo vino i prodinstajte..otprilike 2-3 minuta uz mesanje,
dodajte patè od maslinki,dodajte malo papricice, pobiberite, nemojte dodadvati so..cesto je vec sve dovoljno slano...dodajte i seckan persun
Pastu odmah prebacite iz vode u posudu sa sosom, i mesajte na laganoj vatri... 2-3 minuta da bi upila ukus i miris...
Posluzite se velikom viljuskom, kako bi lepo servirali tagliatelle...zamotajte ih oko viljuske pa spustite "gnezdo" u tanjir...
Sluzite odmah vruce uz rendani sir..i svez persun
No comments:
Post a Comment