Pagine

Tuesday, February 28, 2012

Brza pasta sa gorgonzolom i orasima

Potrebno je za 2 osobe:
300gr paste (najbolje kratke, fusili su odlicni jer se sos bolje obuhvata)
100gr gorgonzole
malo tecne pavlake
so, biber, parce putera
rendani parmigiano
30gr oraha (najbolje seckanih, ne treba da budu mleveni)
+ par celih oraha za dekoraciju i svez persun




Stavite da provri voda za pastu...
u medjuvremenu...
U tignaj stavite malo putera da se istopi.... pa dodajte gorgonzolu, i tecnu pavlaku...mesajte dok se ne istopi na veoma tihoj vatri..na jakoj vatri sir se brzo topi, ali i isparava i zgusnjava se..time rizikujemo da imamo vrlo malo koncentrisanog sosa..koji ne sluzi nicemu..


Ako je ipak previse gust sos, dodajte malo mleka da ga razblazite..dodajte biber, so....

Dodajte i iseckane orahe..i iskljucite vatru....


Cim je pasta gotova, prebacite je iz kipuce vode direktno u posudu sa sosom..tako ce nam posluziti i voda u kom je kuvana...



Sve promesajte na tihoj vatri, da se lepo amalgama....


Promesajte i odmah dodajte i seckane orahe i svez persun..moze i malo rendanog sira.......
Servirajte odmah :)

No comments:

Post a Comment