Pagine

Tuesday, February 7, 2012

Mozzarella spanac

Svez ...zdrav... pun vlakana, hlorofila, vitamina...



Pripremite listu sastojaka:
1mozzarella
rendani tvrdi sir
500gr svezeg spanaca
so,biber,ulje extra
malo tecne pavlake
2 cena belog luka


Proprzite na 1 minut beli luk (samo prepolovljen, pa cete ga po zavrsetku kuvanja izbaciti)....na maslinovom ulju...


Odmah dodajte opran, ociscen spanac i mesajte.... dodajte malo po malo, i neprestano okrecite..spanac na dnu je uvek kuvan..vi ga vracajte na povrsinu, a svez koji dodajte, stavljajte na dno posude... ide vrlo brzo..


Kada je skoro sve skuvano (i opao volumen) dadajte odmah so,biber, rendani sir, tecnu pavlaku..



Dodajte i mozarellu iseckanu na kockice...promesajte jos 1-2 minuta na tihoj vatri da se istopi sir...


Odmah servirajte toplo...uz jedan krug (odozgo) maslinovog extra ulja...


Buon apettito!!

No comments:

Post a Comment