..Poneka ideja...inspiracija...i tako se radjaju nejlepsi ukusi....da podelite sa onima koje najvise volite.... :)
Sunday, February 5, 2012
Teletina u sosu tonata
Brzo i jednostavno:
potrebno oko 500gr teletine (bolje na tanke snicle oko 2-3mm)
200gr majoneza (bolje da ga sami napravite,ukusniji je a bez aditiva)
80gr tunjevine iz konzerve
50gr kapera
biber
ulje exstra
malo crnog luka
persun (po zelji)..(ja ga nisam imala, pa nisam ni stavila :))
cherry paradajz
Prvo pripremite sos: ja sam smuckala majonez za minut(njabolje da jaja koje koristite malo zagrejete ili makar da budu na dnevnoj temperaturi, nikako hladna!)..pa mu dodajte kepere i izgnjecenu tunjevinu (ulje iz konzerve prospite!)
Ovako izgleda sos..ostavite ga po strani..
Isecite tanke snicle....
U tignaj, stavite malo ulja extra, seckani crni luk..
Odmah dodajte meso..malo mu je potrebno..1-2 po strani..pobiberite ali nemojte soliti (sos je vec dovoljno slan, i kaperi i tunjevina je uglavnom slana)
Svako parce odmah umocite u sos, i servirajte na tanjir u kome cete ga sluziti...
Paradajiz cherry operite pa isecite na pola..poredjajte i zacinite uljem...a preko teletine, dolijte jos sosa...pa sluzite... ako vam ostane visak sosa, mozete ga drzati u frizideru jos 2-3 dana, i sluziti uz ribu i limun...:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment