Pagine

Sunday, February 5, 2012

Teletina u sosu tonata


Brzo i jednostavno:
potrebno oko 500gr teletine (bolje na tanke snicle oko 2-3mm)
200gr majoneza (bolje da ga sami napravite,ukusniji je a bez aditiva)
80gr tunjevine iz konzerve
50gr kapera
biber
ulje exstra
malo crnog luka
persun (po zelji)..(ja ga nisam imala, pa nisam ni stavila :))
cherry paradajz


Prvo pripremite sos: ja sam smuckala majonez za minut(njabolje da jaja koje koristite malo zagrejete ili makar da budu na dnevnoj temperaturi, nikako hladna!)..pa mu dodajte kepere i izgnjecenu tunjevinu (ulje iz konzerve prospite!)


Ovako izgleda sos..ostavite ga po strani..


Isecite tanke snicle....

U tignaj, stavite malo ulja extra, seckani crni luk..


Odmah dodajte meso..malo mu je potrebno..1-2 po strani..pobiberite ali nemojte soliti (sos je vec dovoljno slan, i kaperi i tunjevina je uglavnom slana)


Svako parce odmah umocite u sos, i servirajte na tanjir u kome cete ga sluziti...


Paradajiz cherry operite pa isecite na pola..poredjajte i zacinite uljem...a preko teletine, dolijte jos sosa...pa sluzite... ako vam ostane visak sosa, mozete ga drzati u frizideru jos 2-3 dana, i sluziti uz ribu i limun...:)

No comments:

Post a Comment