Pagine

Friday, February 10, 2012

Brza pasta sa articokama

Articoke mozete skuvati i dan ranije ..tako cete pastu napraviti za 10ak minuta...


Operite i isecite vrhove articoke,skinite spoljne tvrde listove, lepo ih rasirite i u sredinu stavite po malo belog luka, persun ,posolite i pobiberite....


Stavite sve u posudu dovoljno veliku, da articoke stoje uspravno....nozice nemojte bacati..skuvajte ih, trebace nam za sos...

Cim voda provri dodajte samo malo soli, i stavite zeljenu pastu....


U tiganj stavite articoke (sameljite jedan deo u mikseru, a drugi iseckajte samo na krupnije parcice) dodajte beli luk i persun...com se proprzi na 1 minut, dodajte malo belog vina..i malo vode...


Dodajte i philadelfija sir ili drugi krem sir, koji treba da se potpuno istopi..
 Dodajte i rendani sir....ili ako vam se svidja tecnu pavlaku.. (nikako obicnu kiselu pavlaku..ukus ce biti vise kiselkast jer i articoke imaju takvu notu)


Cim pasta bude al dente" , odmah je ubacite u posudu sa sosom, i mesajte na tihoj vatri 1-2 minuta...

Servirajte odmah!! :)

No comments:

Post a Comment