..Poneka ideja...inspiracija...i tako se radjaju nejlepsi ukusi....da podelite sa onima koje najvise volite.... :)
Tuesday, February 14, 2012
Parmiggiana od plavih paltidzana na kreativan nacin... ideja San Valentino za sve "nekuvarice"
potrebo je:
1 plavi patlidzan
sos od paradajiza + 1 cen belog luka+ 1/4 crnog+so+biber
sir tip mozzarella ili neki drugi edamer ili sl...
rendani parmiggiano
1 krastavac
1 lisnato testo
ulje extra maslinovo
origano
Isecite plavi patlidzan...
posilite sa obe strane, stavite malo vise soli... i ostavite da ispuste vodu..oko 30 minuta ili vise..
Stavite ih u cediljku...tako cete ispustiti vodu a ne uprljaju kuhinju...
Za to vreme..isecite lisnato testo i ispecite ga..
Isperite so, osusite papirnatim ubrusom plave patlidzane,pa isecite u oblik...
isprzite ih na extra ulju....i ostavite da se ocede sa strane na papir..ne bi trebalo da upiju puno ulja....kada su ocedjene...
Isecite i sir..ja sam koristila edamer....
Servirajte ....stavite prvo sir, pa plavi patlidzan,i po kasiku sosa od paradajiza (kuvanog) sa zacinima, pa opet red plavog patlkidzana i rendani sir izmedju svako reda povrca i sira...
... ka vrhu stavljajte manja srca...tako ce kupola dobiti oblik i bice stabilna...
jos jedan red....
Dodajte i iseckan krastavac..i lisnato testo....
Ja sam dodala i slane tortice sa lososom koje sam imala u zamrzivacu.... malo truda..malo veci efekt...:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Svaka čast na kreativnosti! Vidi se da voliš kuhinju. Obožavam plavi patlidžan a ti si me veoma inspirisala u spremanju istog ;)
ReplyDeletePlave patlidzane mozemo spremati na 1001 nacin...odlican je i sos za spaghette, iseces patlidzan na kockice pa proprzis na malo maslinovog ulja, a onda nastavis sa kuvanjem sosa od paradajiza..tako kuvas sve zajedno..brzo, ekonomicno i ukusno!
DeleteImam i odlican recept za rolnice od plavih patlidzana..mogu se prziti ili peci u rerni (da smanjimo tako kalorije;)