Pravi letnji obrok..iako kuvan..ipak je lagan i osvezavajuc, zahvaljujuci limunu i laganom ribljem sosu
3 fileta dimljene haringe
2-3 cena belog luka
1 saka maslinki
kora poal limuna
1 casa belog vina
1 casa sosa od paradajiza
1 saka oljustenih badema
persun
so, biber, ljuta cayenne paprika
na extra ulju, proprzite beli luk (nemojte ga seckati sitno, vec samo na 2,tako cete ga lako izbaciti pre serviranja i nece imati intenzivan ukus, vec samo aromatican..poenta je u davanju arome ulju u kome se przio, posle je bezpotreban) ...dodajte haringu secenu na vece i manje parcice...rendanu ili seckanu koru limuna, malo ljyte papricicei sve prodinstajte
zatim dodajte maslinke i belo vino....treba malo da prokuva oko 5-6 minuta...na tihoj vatri da ne bi uvrilo...
dodajte paradajiz sos i persun...zacinite....opet nekih 5-6 minuta, zavisi da li kuvate u posudi sa sirim dnom, tako se brze kuva...ja koristim veci keramicki tignaj
spaghette skuvajte u slanoj vodi, ne ipirajte ih, samo ih direktno prebacite iz lonca u sos, promesajte na tihoj vatri...
Buon Apettito!!
No comments:
Post a Comment