Pagine

Wednesday, June 6, 2012

Pravi pasulj na srpski nacin....

Evo napokon prilike, da skuvam nesto ukusno sa dimljneim mesom...naravno, odluka je pala na pasulj...kome se ne svidja pasulj sa mesom?
Moj jednostavan recept:
potrebno je: oko 500gr pasulja
1 kasika crvene aleve paprike
biber u zrnu, ruzmerin, lovorov list
2 cena belog luka, pola crnog luka
ja sam stavila mesavinu povrca (crni, luk, sargarepa i celer) koje zamrznem pa vadim po potrebi..
dimljeno meso po zelji
panceta po zelji




Proprzite zacine i povrce, pa dodate slaninu da se proprzi...

dodate i dimljeno meso, alevu paprilku, zacine...
 dodate i pasulj, pa nalijete vodom....kuvate makar 1,5 sat..povremeno mesanje...


Evo, spreman tanjir...najukusniji uz domaci vruc hleb.... upravo iz rerne, sa hrskavom koricom... :)

No comments:

Post a Comment