Brzo se sprema i jednostavno je, bez puno sastojaka....ipak dobijete lepe parcice za serviranje, kao i sos uz to....
Potrebno je:
oko 1kg -parce cistog mesa po vasem ukusu
parce putera oko 30gr
1 casa vina marsala
oko 100gr mesanog suvog voca (orasi, bademi, suvo grozdje, sljive,kajsije)
so, biber
svez rumarin i zalfija (ja sam dodala i origano)
Suvo voce potopite u marsalu....
Za to vreme isecite meso, tako sto cete napraviti kao "dzep" u sredini ..... ja sam ga jednostavno isekla kuhinjskim makazama....
zatim ga napunite vocem, stegnite....
..ili ga zasijte, ili povezite cackalicama...
u posudu u kojoj ce se peci u rerni, stavite meso, dobro utraljte so, biber..i napravite male dzempove, gde cete ubaciti stapice belog luka, a odozgo stavite parcice putera i zacina.... na kraju prelijte sve sa marsalom u kojoj ste drzali voce....
pece se u rerni oko 50 minuta na 180°C...ako vidite da se previse susi, pokrijte ga aluminijumskom folijom i nastavite da pecete do isteka vremena....
Pre posluzivanja uklonite sve parcice elog luka, i isecite na snicle.... Prelijte sosom koji ste dobili pecenjem.... ako zelite, mozete doraditi sos, tako sto cete dodati jednu kasiku senfa, malo skroba i malo vode..prokuvati da se zgusne....
No comments:
Post a Comment