Pagine

Monday, July 9, 2012

Filet lososa sa dva ukusa i hrskava tortica od pirinca


 Potrebno je za 2 osobe:
2 fileta lososa
susam
mak
Za torticu:
kuvani pirinac
rendani sir grana
ulje extra, so
cherry paradajz
Za sos:
1 cen belog luka
1/2 case pavlake
1/2 case belog vina
so, biber
malo narendane kore limuna i 1 kasika soka

 Filete lososa "umocite" sa jedne strane u susam, sa druge u mak... pa ga isprzite sa samo 1 malom kasicicom ulja...losos je riba bogata masnim kiselinama omega 3-6..ne treba dodavati ulje...


Kuvani pirinac stavite na papir za pecenje, pa ga rastanjite..ja sam stavila i drugi papir odozgo, pa oklagijom rastanjila kjao testo...onda skinete gornji papir....pa nauljite malo, posolite..i
 pa odozgo pospite rendanim grana sirom, jer on nije mastan kao kackavalj, i odrzava pirinac hrskavim.....pa ubacite u rernu na 15 minuta otprilike na 180°-200° dok ne porumeni...
 Kada je ispecen, isecite ga kalupom.... pa nalsazite..izmedju svakog sloja stavite cherry paradajz secena na pola..posolite i pobiberite....

Za sos: sitno iseckajte, najbolje robotom, koru limuna sa belim lukom, pa dodajte limun, vino i pavlaku..posolite i pobiberite....

 Servirajte....

No comments:

Post a Comment