Pagine

Thursday, July 19, 2012

Rolovane snicle sa gorgonzolom i tikvicama

Lici na vrlo domacu kuhinju, ali sa ponekom malom izmenom...eto , toliko da skroz promeni ukus :)
Potrebno je:
2 tanlke snicle po osobi
100gr gorgonzole
2 tikvice zucchini
2 jaja
mleko + kisela voda
brasno
2 kasike prezle
2 kasike rendanog grana sira
mekan sir tip Philadelfija

Prvo pripremite testo slicno kao za palacinke ali gusce, u koje cete dodsati vrlo hladnu mineralnu vodu....pa ispohujte tikvice secene na tanke listice...
Snicle treba da budu secene tanko, pa ih opet tuckom za meso jos istanjite..dodajte so, biber, premazite gorgonzolom....
 dodajte i pohovane tikvice...
 pa zamotajte i ucvrstite sa po 2 cackalice...
 Pomesajte prezlu sa grana sirom...
 pa pazljivo uvaljajte snicle...
 przite ih na ulju sa obe strane oko 3 minuta...ne traba da zagore, samo d aporumene..meso je tanko seceno i brzo se sprema....a pritom ostane mekano..
 od ostatka tikvica napravite kajganu...stavite tikvice na tiganj, pa prelijte mesavinom za pohovanje...
 da dobijete lepu "palacinku"
 sada tu palacinku, isecite na trouglaste parcice...
 pa ih servirajte uz snicle...dodajte i kuglice mekanog sira i svezu salatu.....

No comments:

Post a Comment