Pagine

Tuesday, July 17, 2012

Mini slani Crumble sa finochijem

Spolja hrskavo, iznutra mekano i socno.... prava kombinacija...

 Potrebno je:
2 srednja finocchija
besamel sos (400ml mleka+brasno+ilje+so,biber, muskantni orasic)
30-40 parce putera
4 kasike prezle
2kasike seckanih oraha
2 kasike rendanog grana sira (ili drugog tvrdog sira, tipa parmezan)
so, biber
 Finocchije ocistite, iseckate na listice kao crni luk, otprilike debljine oko 3mm
 Moraju malo da omeksaju, ja ih ubacim u micro sa vrlo malo vode, na 650W oko 3minuta...
 Spremite besamel, obavezan je muskantni orascic , ne izostavite ga u ovom receptu... Prezlu pomesajte sa rendanim grana sirom i seckanim orasima...
 U prezlu dodajte i puter/margarin i dobro izmesajte da dobijete ujednacenu mesavinu i gromuljice, koje ce posle uticati na to da dobijete hrskavi crumble...
 U mini porcije stavite besamel pa finochije, pa besamel i opet finokije..ja sam stavila samo 2 reda, zadnji red cete prelijti sa besamelom i posuti crumble mrvicama i malo pritisnuti odozgo..da se sjedini...
 Ide u rernu dok ne porumeni oko 20-25 minuta na 180° C....

Rekli su da je zaista lagan i ukusan, kao predjelo ili prilog glavnom jelu....

No comments:

Post a Comment