Pagine

Sunday, April 15, 2012

Cannelloni punjeni asparagusima i sirom u besamel sosu


Ideja kako da reciklirate neka od uskrsnjih nepojedenih jaja :)

Potrebno je:
1/2 pakovanja cannellona (tubasta pasta- za punjenje)
350gr svezih asparagusa
3 kuvana jaja
100gr rendanog tvrdog grana sira
200gr svezeg kravljeg sira ili svapskog ili krem sira
so, biber, ulje extra
1/2 crnog luka
za besamel sos:
500ml mleka
50gr brasna
so, muskantni orascic,biber
100ml ulja


Asparaguse operite pa ih oljustite, kao sargarepe, morate skinuti prvi sloj..


Iseckajte asparaguse, jaja, a sir izrendisite...


na extra ulju prodinstajte luk, pa dodajte asparaguse, so i biber..kada se prodinstalo dodajte malo vode, tek da omeksaju, poklopite, na tihoj vatri kuvajte oko 10ak minuta..zatim ih zgnjecite viljuskom ili malo propasirajte...
za to vreme, napravite besamel sos, stavite mleko da provri, pa mu dodajte zacine, brasno i ulje..mutite da se ne stvore grudvice i uz neprestano mesanje, kuvajte dok se ne zgusne...

u tako pripremljene asparaguse, dodajte seckana jaja, svez sir i rendani sir, i sve promesajte da dobijete glatku masu....

zatim napunite cannellone....

U posudu gde cete ih peci, stavite prvi sloj besamela, pa odozgo cannellone, pa opet prelijte besamelom....

..pecite u rerni na 180° oko 20minuta..probajte viljuskom da li je pasta dovoljno kuvana...ako koristite cannellone bez predkuvanja, onda besamel sos treba da bude malo redji, ne sasvim gust, jer se u protivnom pasta nece skuvati, nego osusiti i biti tvrda...
ako koristite cannellone, koje ste prethodno malo prokuvali da samo malo omeksaju, onda stavite gusci besamel, pa zapecite..
odozgo narendajte sir i stavite po neku kap ulja...

Pasta treba da bude socna i mekana.... Buon apettito!!

No comments:

Post a Comment