Pagine

Monday, April 2, 2012

Zapecen punjen paradajz na mediteranski nacin


Potrebno je:
4(6) srednja paradajiza
nekoliko zelenih maslinki
1 kasika kapera
1 kasika krem sira
1 kasika prezle
seckana govedja prsuta
svez bosiljak
sir grana rendani
malo persuna
so, biber
ljuta prpricica
1 cen belog luka
malo crnog luka
extra ulje


Za punjenje, pomesajte sitno seckanu ili mlevenu prsutu, sa svim sastojcima.. Maslinke obavezno iseckajte vrlo sitno...nemojte dodadvati so, ako su malsinke vec slane...samo biber i papricicu..


paradjz, operite, isecite "kapice", ispraznite, pa unutrasnjost paradajiza ostavite po strani.. (trebace u drugom receptu, iskoristicemo za svez sos za pastu)... onda posolite paradajiz, pa ostavite da odstoji da ispusti vodu...10-15 minuta.... posle ga isperite....



Napunite paradajz, pa odozgo narendajte grana, pa zalijte uljem extra...ja sam ih kuvala u micro na funkciji Crispy... 2x 4min... a mozete i u rerni na 200° 15 minuta...


Servirajte kao toplo predjelo, ili uz glavni obrok....


No comments:

Post a Comment