Pagine

Wednesday, April 11, 2012

Torta kolac od sargarepe, kokosa i cokolade

Nije potreban veliki trud, a nagradi Vas ukusom...



Potrebno je:
150gr brasna 00
100gr secera u prahu
200gr rendane sargarepe
100gr kokosa
3 jaja
100ml mleka
50ml suncokretovog ulja
vanila
1/2 praska za pecivo


Izmesajte secer u prahu sa rendanim (usitnjenim)sargarepama...ja sam sve ubacila u robota pa samlela...



..dodajte i sve ostale sastojke....osim cokolade...Treba da dobijete tecno testo....

..cokoladu iseckajte na kockice...ovde nema pomoci od robota..samo rucno! :)))


...ulijte u kalup, pa ubacite kockice cokolade..malo ih pritisnite da ne ostanu sve na povrsini...
pecite na 180° oko 40 minuta..zavisi od rerne....


kad je kolac pecen, stavite na ga neki stalak gde cete moci da rukujete lakse... meni je potreban radi preliva, tako ce sav visak padati..stavite i neki veci tanjir ili posluzavnik da ne biste strugali karamel sa kuhinje :D
U posudu sipajte secer, pa na vatru, dok se ne otopi i dobije lepu boju....

...kada se prohladio, kolac pospite prah secerom, pa karamelom... kad se stvrdne..mozete servirati...

No comments:

Post a Comment