Pagine

Saturday, March 31, 2012

Letnji Tiramisù od ananasa



Ovu letnju varijantu tiramisua, mozete praviti sa svim vrstama voca..odlicna je sa jagodama, ili malinama, ili breskvama.... izdasna, lagana.... mozete je ukrasiti i slagom ili cokoladom ako bas volite... :)

Potrebno je:
1 svez ananas ( ja sam stavila pola, i bilo je dovoljno)
300gr piskota
200gr mascarpone
150gr jogurta od vanile
100gr secera (ili manje ako ne volite dosta slatko)..probajte
3 jaja


Isecite ananas, pa polovinu cele kolicine iseckajte na malu parcad, a ostali deo izmiksajte frulatorom da dobijete kasicu....

...U frulirani ananas dodajte malo vode da ga razblazite...

Umutite belanca u cvrst sneg (ja iz belanca uvek izbacim beli zametak.... nekako mi ne ide...)


A zumanca umutite sa secerom, pa im dodajte prvo jogurt, zatim mascarpone....da se fino ujednaci masa...


tome dodajte sneg od belanaca....
pazljivo ga umesajte da ne padne...


Piskote umacite u sok od ananasa..pa redjajte...


odozgo prelijte kremom, pa dodajte seckan ananas....


redjajte dok ne utrosite sav materijal... zavrsite sa seckanim ananasom...


a..mozete servirati i u casi.... mnogo je elegantinije, a zavisi i od prilike za koju varijantu cete se odluciti.....

No comments:

Post a Comment