Pagine

Sunday, March 11, 2012

Bela savrseno mekana torta od kokosa


Potrebno je:
za patispanj:
3 jaja
1 casa jogurta
1-1/2 casa secera (najbolje u prahu)
1/2 case ulja
1 casa brasna 00
2 case kokosovog brasna
1/2 kesice vanilin secera

Za fil:
250 slatke pavlake
2 listica zelatina
300ml mleka
3 kasike secera
4 kasike kokosovog brasna
1 kasika brasna 00
1 kasika gustina

za fondant:
400gr secera u prahu
50ml glukoze ili meda
2 listica zelatina

Umutite patispanj od svih sastojaka...pa izrucite u pleh, pecite u zagrejanoj rerni na 180° oko 15-20 minuta...

Za to vreme, pripremite fil... skuvajte krem od mleka , dodajte secer, kokos, malo brasna i gustina...

Cim se zgusne, sklonite sa vatre i prespite u drugu ciniju, ostavite da se ohladi...

Torta je pecena do sada....

Pripremite tortu za filovanje, isecite na dva dela patispanj....

Umutite i slatku pavlaku....

Pa je pomesajte sa ohladjenim kremom od kokosa....

Nafilujte..

poklopite drugim delom patispanja.... pa pripremite fondant....

Razvaljajte ga na debljinu oko 0,5cm ili malo tanji.... ako se lepi, dodajte malo ulja na papir za pecenje pre nego razvaljate fondant....

Prekrijte tortu pa od ostataka, mozete napraviti i druge dekoracije....

Na kraju izgleda ovako....

No comments:

Post a Comment