Pagine

Thursday, March 1, 2012

Surimi sa povrcem Julienne i vinagrette sa senfom


Potrebno je:
100gr surimi stapica
150gr kuvane buranije
100gr sargarepe seckane na Julienne

za vinagrette:
1 cen belog luka
2 kasicice senfa
sok od 1/2 limuna/pomoranzde
so, biber
30ml ulja extra
2 kasike vode
malo narendane kore pomorandze


Surimi mozete da obarite bez vode u mikrotalasnoj, 3 minuta na 680w,pa ih iseckajte na kolutove...
Ako volite stil sushi ribe, mozete ih konzumirati bez prethodnog kuvanja, jer je ova riba (najveci procenat je oslica) svakako u procesu proizvodnje bila kuvana.Iseckajte nekuvan surimi uzduzno...

Vinagrette cete pripremiti tako sto stavite sve u robota, izmiksujete..i imacete salsu kao ovu...


Sargarepu iseckajte na Julienne...

U obruc redjajte, prvi red- kuvana buranija,malo je pritisnite odozgo da se lepo oblikuje, sipajte malo vinagretta, pa sargarepa,opet sos, na kraju stavite surimi ali ga nemojte pritiskati...

Skinite obruc i sve lepo zacinite ostatkom vinagretta....


Buon Apettito!

No comments:

Post a Comment