Pagine

Tuesday, March 20, 2012

Prolecni risotto sa sampinjonima i povrcem

Neki su me kritikovali da kuvam hiperkaloricnu hranu :))) ...vi svakako, mozete uvek da izbacite ono sto goji, puter,masne sireve, i dr...evo ideje za jedan light recept...



Potrebno je:
250gr pirinca (najbolja vrsta je Vialone Nano ili Carnaroli) Ova vrsta pirinca se ne raskuvava lako, a ima lepo zrno.
1 kocka za supu
1/2 crnog luka
1 sargarepa
1 struk celera
250gr svezih sampinjona (ako volite mozete dodati i suve vrgnje)
so, biber
malo parce putera
ulje extra maslinovo



Na extra ulju proprzite crni luk i celer..pripremite supu kojom cete nalivati rizoto....


Dodajte i sargarepu i pirinac...treba da se lepo proprzi... nikako da zagori...


Dodajte i sampinjone i zacine....


Promesajte ..kuvajte na tihoj vatri uz dolivanje supe..na kraju dodajte parce putera i persun i ujednacite .... treba oko 10-15 minuta zavisi od posude koju koristite... Servirajte odmah ...

No comments:

Post a Comment