Pagine

Thursday, March 1, 2012

Slane punjene Bignè


Potrebno je:


20 malih bignè
100gr sunke
50ml pavlake
100gr mekanog krem sira
persun
biber

Iseckate sitno najsitnije persun i sunku... ja ubacim u robota, tako bude najsitnije moguce..


Dodajte i pavlaku i sir i biber...sve lepo sjedinite....

Ovim nadevom punite bignè, tako sto cete prvo napraviti malu rupicu na svakoj bigne, i to pazljivo, jer su jako krhke i mogu popucati....


Kuhinjskim spricem napunite svaku bignè... premazite je umucenim belancetom i pospite pecenim susamom,ili seckanim persunom, pistacima, ili seckanim lesnicima ili bademima...


Hladite u frizideru makar 2 sata pre sluzenja!!



Mozete napraviti i druge ukuse..recimo evo nekih varijanti:
1) tunjevina umesto sunke
2) masline umesto sunke, zelene ili crne ili najbolje pola-pola
3) pilece belo meso umesto sunke
4) pecurke umesto sunke
5) sve drugo sta vam padne na pamet! :)

No comments:

Post a Comment