Pagine

Friday, March 2, 2012

Vrecice sa maskarpone i kandiranim vocem u toplom narandza-beloj cokoladi prelivu

Izuzetno sarmantno se predstavlja na tanjiru... :) Relativno jednostavna priprema..mozda treba malo vise strpljenja zatvoriti i servirati ove palacinke, ali vredi..:)


recept za palacinke vam necu pisati, to svi znaju...ako se lome ili su neotporne, dodajte u mleko malo gazirane vode, to ce ih uciniti da se lakse njima rukuje, a da ne popucaju....znaci napravite ih kao po obicaju,nafilujete tako sto cete jednu veliku kasiku fila staviti na sredinu, a zatim zatvoriti vrecicu od palacinke.

Potrebno je za filovanje:
250gr mascarpone
1kasika secera u prahu
kandirano voce po zelji (seckano)
50gr bele cokolade (ili vise po zelji)
sok 1 pomorandze (mozete dodati i rendanu koru)
seckani bademi


Umutite mascarpone sa secerom,pa dodajte seckano kandirano voce...



Pripremite palacinke, pa na svaku stavite po 1 kasiku fila na sredinu, i zatvorite je kao vrecicu.



Pricvrstite ili drvcima, ili kuhinjskim koncem...meni je bilo lakse da uvezem stabljikom persuna (skrenucu paznju gostima da se ne jede!!) :)


Pripremite topli sos, otopite belu cokoladu sa sokom jedne pomorandze..


Prelijte preko svake palacinke...i dekorisite tanjir sa bademima i kandiranim vocem...

No comments:

Post a Comment