Pagine

Saturday, March 17, 2012

Sampinjoni punjeni Brie sa palentom i mladim spanacem



Potrebno je:
200gr brasna za palentu
parce putera
kocka za supu
extra maslinovo ulje
500gr svezeg spanaca malih listova
1 cen belog luka
500gr svezih sampinjona
100gr Brie sira
malo prezle
malo persuna
so, biber



Operite spanac, pa ga prodinstajte na extra maslinovom ulju...prvo dodajte 1 cen belog luka, zatim spanac.... u ovom slucaju koristite ulje extra, iako je u pitanju kuvanje, jer je vrlo brzo a daje poseban ukus....

Nemojte dugo prziti, samo da omeksa, ali da ne promeni skroz boju, par minuta je dovoljno, na srednjoj temperaturi...
Kad je provrila voda za palentu, dodajte prvo kocku za supu, dace bolji ukus..najbolje da koristite kocku bez aditiva i sa malim procentom soli....onda dodajte i palentu,i na kraju parce putera...Cim je gotova, sipajte je u odgovarajucu posudu (pleh)koji ste prethodno pokvasili vodom, i rastanjite, poravnajte, otprilike na 1,5-2cm debljine..sacekajte da se ohladi pa isecite na kocke ili rombove...

sampinjone ocistite, operite (ja ih perem sundjerom, jer samo voda ne pere dobro a cetkica je previse ostra), odstranite nozicu, pa ih posolite, pobiberite i dodajte seckani persun..u micro na 650W na 2-2,5 minuta, da omeksaju...

Zatim odstranite visak vode koje su ispustile pecurke, pa ih napunite sirom brie, i dodajte malo prezle..stavite na funkciju grill (ili u rernuna 200° 5 minuta)

Servirajte...ako volite, uz spanac mozete dodati koju kap  balsamico sirceta...
Buon apettito!

No comments:

Post a Comment