Pagine

Wednesday, March 14, 2012

Gnocchi od svezeg sira sa vrganj pecurkama



Potrebno je:
350gr svezeg sira (slicno krem siru, a i on moze da posluzi)
200gr brasna tip 00
1 jaje
50gr rendanog tvrdog  sira (parmigiano,grana,ili dr.rendani tvrdi sir)
30gr susenih vrganja
1/4 crnog luka
extra ulje
pola kocke za supu
so, biber
malo parce putera
persun( ili origano)
1 kasika gustina (ili tecne pavlake ako vise volite)
1 kasika lesnika po osobi


Prvo potopite suve pecurke u hladnu vodu ..treba da odstoje oko 30-45 minuta....
za to vreme .....Zamesicemo mekano testo od sira, brasna, dodacemo jaje i tvrdi narendani sir. Ko voli, moze da doda i mrvicu muskantnog orascica..daje im poseban ukus....

Dobicemo loptu od testa...zatim cemo je podeliti na manje delove i razvaljati u valjke..


 Njih cemo istanjiti i iseci ..tako cemo dobiti brze gnocche....

Do sada su i pecurke nabubrile u vodi...iscedicemo ih bez previse pritiska, a vodu ostaviti po strani..nemojte je prosipati, samo dodajte pola kocke za supu, i otopite ..ostavite po strani..trebace kasnije


 Na maslinovom ulju, proprzite crni i beli luk, dodajte pecurke, so, biber...posle 2 minuta dolijte i supu...zatim i seckan persun( ja sam stavila svez origano) i parce putera....+ 1 kasika gustina prethodno promesanog sa malo vode, da ne bude grudvica.... treba da dobijete sos..



Gnocchi su brzo gotovi..u kipucoj vodi, 2-3 minuta
 odmah ih izvadite kasikom sa rupicama, i prebacite u sos....promesajte na tihoj vatri...



Servirajte odmah...dodajte i seckane lesnike...a ko voli moze i rendani sir..meni se ne svidja previse sa sirom, jer prekriva delikatan ukus pecurki..... :)

No comments:

Post a Comment