Pagine

Tuesday, March 27, 2012

Pomalo egzoticna salata sa avokadom, grejpfrutom i gamborima


Potrebo je po osobi:
1 grejpfrut
2 veca gambora
1/2 avokada
zelena salata (ili rukola, ili brazilska)
so, biber, limun
extra ulje

Operite i isecite grejpfrut, tako da dobijete jednu vecu korpicu, gde cete servirati salatu... lepo isecite unutrasnjost, pa skinite sve opne, one su gorke..


gambore proprzite na extra ulju..dodajte vrlo malo vode ili belog vina...brzo su gotovi, 2 minuta...
Ima ko ih skuva ili kuva u mikro..meni su ovako ukusniji... :) dodajte im par kapi limuna na kraju i ostavite sa strane...da se ohlade..


Avokado prepolovite, izvadite kosticu, pa unutrasnjost vadite pomocu kasicice za puter, tako cemo dobiti lepe loptice..cim ste ga tako pripremili, isprskajte ga odmah limunovim sokom, da ne bi promenio boju..

Pripremite i vinagrette mesajuci limunov i grejp sok, sa malo rendane korice limuna, malo soli, biber i maslinovo ulje...Zatim servirajte.. zacinite tek kada ste napunili grejp..odozgo dodajte malo bibera...

No comments:

Post a Comment