Pagine

Thursday, March 15, 2012

Risotto sa asparagusima i safranom



Potrebno je:
300gr integralnog pirinca
150-200gr asparagusa (ili svezeg koji ste prethodno skuvali, ili iz konzerve)
1 kocka za supu
1 kesica safrana
50gr tvrdog grana sira
50gr crnog luka,1 cen belog luka
1/2 case belog vina
biber
malo parce putera
ulje extra


na extra ulju proprzite seckan crni i beli luk, asparagus secen na sitne parcice i pirinac...
pripremite supu od kocke i razmutite safran...




cim se proprzio i pirinac , dodajte vino..sacekajte da malo uvri...zatim dodajte supu sa safranom..malo po malo..na laganoj vatri mesajte cesto....

pirinac treba da ostane celog zrna i pomalo tvrd..
tada mu dodajte parce putera, biber i rendani sir.i sve zajedno na laganoj vatri..da se sjedini "mantecatura"...
Servirajte odmah!


Ako volite omlet, asparagusi su odlicni  i uz omlet....

No comments:

Post a Comment