Pagine

Friday, June 29, 2012

Punjene snicle na neobican nacin....pikantne i ukusne

Za sve ljubitelje mesa, pomalo neobican ali isto toliko i ukusan recept...na nov nacin....


Brzo se sprema i jednostavno je, bez puno sastojaka....ipak dobijete lepe parcice za serviranje, kao i sos uz to....
Potrebno je:
oko 1kg -parce cistog mesa po vasem ukusu
parce putera oko 30gr
1 casa vina marsala
oko 100gr mesanog suvog voca (orasi, bademi, suvo grozdje, sljive,kajsije)
so, biber
svez rumarin i zalfija (ja sam dodala i origano)


Suvo voce potopite u marsalu....
 Za to vreme isecite meso, tako sto cete napraviti kao "dzep" u sredini ..... ja sam ga jednostavno isekla kuhinjskim makazama....


zatim ga napunite vocem, stegnite....
 ..ili ga zasijte, ili povezite cackalicama...
 u posudu u kojoj ce se peci u rerni, stavite meso, dobro utraljte so, biber..i napravite male dzempove, gde cete ubaciti stapice belog luka, a odozgo stavite parcice putera i zacina.... na kraju prelijte sve sa marsalom u kojoj ste drzali voce....
 pece se u rerni oko 50 minuta na 180°C...ako vidite da se previse susi, pokrijte ga aluminijumskom folijom i nastavite da pecete do isteka vremena....
 Pre posluzivanja uklonite sve parcice elog luka, i isecite na snicle.... Prelijte sosom koji ste dobili pecenjem.... ako zelite, mozete doraditi sos, tako sto cete dodati jednu kasiku senfa, malo skroba i malo vode..prokuvati da se zgusne....

No comments:

Post a Comment