Pagine

Friday, June 15, 2012

Hand made tagliatelle sa tikvicama, sardelama i pinjolama

Moje domace tagliatelle sa zukini tikvicama, sardelama i pinjolama.... brzo i jednostavno... pasta je odlicnog ukusa..najvise volim pravu domacu pastu..to nema nikakve veze sa onom kupovnom..ova pasta je sama po sebi ukusna iako je zacinite samo sa extra uljem...


Potrebno je:
3 jaja + 1 kasika ulja extra
300gr brasna tip 0
2-3 male zukini tikvice
50gr seckanih maslinki
20gr capera
2 cena belog luka
30gr sardela (ne zaboravite da treba da odstoje malo u vodi, da otpuste so)
malo belog vina
25 gr pinjola
ulje extra, so, biber

 zamesite testo , ostavite da odmori oko 20-30 minuta...pa ga razvaljajte
 ..ova masina je odlicna stvar..:) rastanjite testo...stavite na skoro najtanju mogucu opciju...obicno je br.2
 razvuceno testo dobro pospite brasnom da se ne lepi jedno za drugo....pa isecite u tagliatelle
 na extra ulju proprzite beli luk, seckane maslinke i capere...
 dodajte tikvice seckane na julienne....
 tagliatelle ostavite za to vreme lepo rasirene, da se malo prosuse...
 dodajte u sos, seckane sardele ...treba da kuva na tihoj vatri....
 ...pinjole za to vreme ispecite (bez ulja!!) u teflon ili keramickom tiganju..dok malo porumene..odmah ih izvadite (dosta su nezni, ako ih ostavite na vrucoj podlozi, moze se desiti da izgore!!!)
 dodajte belo vino...
 zatim i polovinu pinjola..ostatak ostavite da se pospe po serviranoj pasti...
 pasta treba da kuva oko 3-4 minuta u kljucaloj vodi...
 odmah joj dodajte sos..i promesajte...pospite rendanim sirom....sluzite odmah...

No comments:

Post a Comment