Pagine

Wednesday, June 6, 2012

Tagliatelle al cacao sa gorgonzolom, prsutom i orasima

Izvanredan neobican recept, obicno se sluzi po nekim IN restoranima, naravno nema ih na svakom dobrom mestu...iznenadicete svoje goste, ako se odlucite za ovaj recept....



Potrebno je:
za pastu: 300gr brasna tip 0
3 jaja
1 kasika ulja
1 kasika gorkog kakaoa
za sos:
2 kasike malsinovog ulja
50-100gr prsute
200gr gorgonzole
pola case mleka
80gr oraha
biber


Zamesite testo od brasna, jaja, 1 kasika ulja i 1 kasika kakaoa..prvo umesajte kakao u brasno, pa tek onda nastavite sa obradom testa. kada je lepo ujednaceno, ostavite da odstoji u frizideru na 20 minuta, uvijte ga u foliju.
  Zatim ga razvaljajte sto tanje moguce (najbolje ako imate masinu za testo)..ja je jos nemam pa radim rucno..podelite testo na dva dela da biste ga lakse oblikovali. debljina oko 1mm.
 Pazljivo ga isecite na tagliatelle..debljine oko 3-4mm..naravno, rucno nikada nece biti tacnih dimenzija, ali to je ono sto krasi vas rucni rad :)
 Obavezno ih pospite brasnom, da se medjusobno ne ulepe, pa ih ostavite tako rasirene da odstoje na vazduhu dok spremate sos...

Iseckajte prsutu na kockice...
  Prprzite vrlo malo na malo ulja... ako budete duze przili postace jako slano...ipak, u ovaj recept necemo dodavati so..jer je zaista dovoljno slano...
 odmah dodajte gorgonzolu i mleko i biber....dok se ne napravi lep sos...iskljucite vatru,ne treba da se kuva, samo da se otopi...

Ubacite tagliatelle u vrucu vodu, cim isplivaju na povrsinu, odmah ih iz vode prebacite u sos..ne trebate ih ocediti sasvim, tako ce i sos da bude bogatiji...

No comments:

Post a Comment