Pagine

Friday, June 15, 2012

Brze vongole sa limunovim sokom i buranijom...

Brzi morski recept...skoljkice vongole sa buranijom, limunom i papricicom...picantno..:)


Potrebno je:
1kg vongola
1/2 case belog vina
1 limun i kora
persun, ljuta papricica
2 cena belog luka
250gr kuvane buranije
 Vongole potopite u dosta posoljene vode...pa svakih pola sata ih dobro isperite od peska, i ponovite postupak...pazite da ih u presipanju ne polomite..polomljene skoljke se moraju baciti (jer u kuvanju se mogu opet polomiti i nisu bas zgodne za zube :)))..a moguce da ih je vec bilo slomljenih u toku transporta, i nisu higijenske..bokje ukloniti..
 Istruzite koru limuna pa je proprzite sa belim lukom na extra ulju....
 dodajte ociscene vongole (najmanje 3 puta prociscene vodom)..pa nalijte i belo vino i poklopite dok se skoljke ne otvore...povremeno promesajte...
 kad se otvore...prebacite ih u ciniju dok ne pripremite ostatak sosa...u istom tiganju....

 dodajte seckanu buraniju, papricicu, persun..kad se prokuva za 1 minut, dodajte i sok limuna, biber, so...kontrolisite pre nego solite..skoljke su cesto dosta slane...

Skuvajte spaghette, prebacite u sos..promesajte na tihoj vatri pa dodajte i vongole..za ovaj postupak ce vam trebati jedna veeeelika serpa i sl...ako spremate manju kolicinu, nema nikakvih poteskoca..:)

No comments:

Post a Comment