Pagine

Tuesday, March 20, 2012

Bela lasanja sa karfiolom i mozzarellom



Potrebno je:
300gr listova za lazanju
500gr karfiola
500ml mleka
1 kasika brasna
2 kasike ulja extra
muskantni orascic, so, biber
250-300gr mozzarelle
100gr rendanog tvrdog sira (grana, parmigino)
2 cena belog luka


Prvo pripremite besamel light sos...ja dodam u mleko samo 1 kasiku brasna i 2 kasike ulja extra maslinovog, malo soli i muskantni orascic...u micro na 800w na 2minuta +mesanje + 1 minut


Stavite karfiol da se obari, najbolje na pari...ili u serpama bez vode...

Mozzarellu iseckajte ili izrendisite sitno...

Polovinu karfiola propasirajte a polovinu ostavite u cveticima...

Na malo maslinovog ulja, proprzite 2 cena belog luka, pa dodajte sav karfiol, pomesajte, posolite, pobiberite....

Ako zelite da ustedite vreme ovom receptu, nabavite sveze listice za lazanju ili ih napravite sami...ako kupite one klasicne suve, treba da ih obarite na kratko..ne smeju biti previse mekani, jer ce se kuvati u rerni..samo treba da omeksaju na 2 minuta u kipucoj vodi, pa ih izvadite i stavite na papir za rernu, tako se nece slepiti...

U posudu u kojoj cete ispeci lazanju, kao previ red stavite samo besamel, a zatim redjajte testeninu,mozzarellu, tvrdi rendani sir i besamel sos..sve dok ne utrosite sav materijal..otprilike ce biti za 5 redova.. poslednji sloj samo prekrijte mozzarellom i besamelom...


Ispecite na 180° oko 20 minuta....




No comments:

Post a Comment