Pagine

Wednesday, March 7, 2012

Korpice sa vanila kremom i svezim vocem


Potrebno je:
1 pakovanje gotovog lisnatog testa (za korpice)
Za krem:
2 jaja
500ml mleka
100gr secera u prahu
1 vanilin secer ili stapic vanile ili kasicica arome vanile
1 kasika brasna ili gustina
Voce po zelji
2listica zelatina




Razvijte lisnato testo..isecite okruglim kalupom i stavite preko aluminijumskih korpica kako bi dobile oblik....tako ih ispecite...mozete ih i okrenuti pri kraju pecenja, da se "pozlate" i sa unutrasnje strane... nikako ne smeju da zagore!!


izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade...
Za krem cemo staviti prah secer, jaja, mleko vanilu i kasiku gustina da se kuvaju na tihoj vatri....oko 10 minuta uz neprestano mesanje.... nikada ne smeju da dostignu temperaturu kljucanja... cim se zgusne, krem je gotov...


Voce isecite po volji....
Zelatin potopite u malo hladne vode...onda ga iscedite i rastopite u malo vruce vode... sluzice samo kao premaz preko korpica sa vocem, da ne bi izmenile izgled i sacuvale svezinu voca...

Sada mozemo da asemblujemo sve zajedno :)
Ohladjene korpice napunite kremom, pa poredjajte voce i namazite obilno zelatinom...

Ostavite u frizideru ili na hladnom, pre sluzenja....

No comments:

Post a Comment