Pagine

Tuesday, March 6, 2012

Morska pasta sa graskom

Veoma brza i jednostavna, za hitne slucajeve....


Potrebno je:
200gr kuvanog graska
100gr oljustenih vongola
100gr gambora
100gr surimi
1/2 case belog vina
malo paradjz sosa
2-3 cena belog luka
persun
malo ljute papricice
extra ulje
so,biber

Ovo je otprilike vrsta paste koju italijani sa juga Italije ili iz "morskih" krajeva nikada ne bi jeli, osim ako bi koristili samo izuzetno sveze sastojke...
Ja sam imala sve morske plodove zaledjene, ali takvi imaju znatno izmenjen ukus u odnosu na sveze...znaci kavlitet nije ni primaci onom svezem,vrhunskom....ovo je bukvalno recept za "frka u 5 minuta"
Uvek treba kupovati samo svezu ribu i morske plodove, iako je priprema relativno duza od ove (gde je vec sve ocisceno i zaledjeno)..ali vredi...


Stavite odmah vodu za pastu...Zatim na extra ulju, proprzite samo na kratko beli luk...

Dodajte vongole, gambore i seckane surimi...

Posle minut-dva dodajte vino ...sacekajte da malo ispari,dodajte zatim paradajz ....

zatim i grasak, posolite, pobiberite,

dodajte jos malo maslinovog ulja, ljute papricice i persun...ako je previse ipsarilo, smanjite vatru, kuvajte na umerenoj temperaturi i dodajte malo vode....

Cim je kuvana pasta "al dente" spustite je u sud sa morskim plodovima, ujedinite sve na tihoj vatri....


Servirajte odmah...

No comments:

Post a Comment