Pagine

Friday, March 2, 2012

Spaghetti sa filetima tune i limunom


Potrebno je:
200gr spaghetta
2 cena belog luka
ulje extra
malo mlevene ljute paprike
3 dimljene sardele
50gr putera
80gr parmigiana
300gr fileta tinjevine
sok 1/2 limuna


Stavite vodu za pastu. U medjuvremenu, u veliki tiganj, sipajte maslinovo ulje, proprzite beli luk,dodajte odmah mlevenu ljutu papriku, pola kasicice, i seckane sardele.


Dodajte i tunjevinu i sok pola limuna.. produzite sos sa 1 kutlacom vode iz "spaghetta"...

Pasta mora da ostane "al dente" znaci kuvana toliko da bude tvrda, ne prekuvana nikako....prebacite je odmah u sos, na tihoj vatri, sjednite sve.... nezno mesajte jos 1 minut...

Dobicete vrlo jednostavnu a ukusnu pastu... servirajte odmah!!! Svaki tip paste, a narocito ovaj, se obavezno jede vruc/topao... jos bolje ako zagrejete tanjir pre serviranja.... u rerni ili mikro..tako ce i pasta ostati duze vreme socna i nece se osusiti sos....

Servirajte uz svez persun i nezaobilazno extra ulje preko celog tanjira... i filet tune...

No comments:

Post a Comment